Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό κάστανα βρασμένα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ρίζα φινόκιο
1 κρασοπότηρο κονιάκ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμός λαχανικών
Λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Κόβουμε το φινόκιο σε μεγάλα κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό λαχανικών, ίσα να σκεπάσει το φαγητό μας. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα και κλείνουμε τη φωτιά. Με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ και σερβίρουμε ρίχνοντας λίγες σταγόνες λεμόνι στο πιάτο μας, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!