1 φλυτζάνι καστανό ρύζι
1/4 κουταλάκι γλυκάνισο
1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο ξερό
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ο μισός αντίχειρας μας)
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε το ρύζι μας για μία ώρα. Ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη του τυριού το τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε περίπου 3 φλυτζάνια νερό. Προσθέτουμε το γλυκάνισο, το δεντρολίβανο και το τριμμένο τζίντζερ και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Βάζουμε στο ειδικό δοχείο του ατμομάγειρα μας το ρύζι και δύο φλιτζάνια από το νερό (σουρωμένο) που βράσαμε στο κατσαρολάκι. Ανάβουμε τον ατμομάγειρα και ρυθμίζουμε τον χρονοδιακόπτη του στα 55 λεπτά. Μόλις πλησιάσει η ώρα να βράσει το ρύζι μας στύβουμε το λεμόνι. Μόλις το ρύζι ετοιμαστεί, το περιχύνουμε -έτσι όπως είναι καυτό- με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.