2 κιλά κάστανα
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην διαλυθεί ο καρπός. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καινούργιο νερό και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλυθούν. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για δέκα λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας και ρίχνουμε μέσα και τα κάστανα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα τέταρτο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν όπως είναι για ένα 24ωρο. Την επόμενη ημέρα τα ξαναβάζουμε στη φωτιά έως ότου φτάσουν στο σημείο βρασμού. Τότε τα κατεβάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 – 3 μέρες ακόμη. Τέλος αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και φυλάμε το γλυκό σε γυάλινα δοχεία.