1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τη μαγιά. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μία γούβα με τη χούφτα μας. Στη γούβα αυτή ρίχνουμε το αλάτι, τη διαλυμένη μαγιά και περίπου 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά έως ότου πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη η οποία όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό ούτως ώστε να πάρουμε τη ζύμη που περιγράψαμε προηγουμένως. Προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου ανακατευθούν καλά τα καρύδια με το ζυμάρι. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και την αφήνουμε να φουσκώσει μέσα στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς. Όταν φουσκώσει ψήνουμε το ψωμί με καρύδια στους 200 βαθμούς έως ότου ροδοψηθεί.