1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καρυδόψυχα
1/2 φλυτζάνι κουκουνάρι
4 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
Χυμό λεμονιού
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Καθαρίζετε και πλένετε τις σταφίδες, τις σκουπίζετε και τις αλευρώνετε. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι και το τρίβετε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Κάνετε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνετε την ζάχαρη, το νερό, την σόδα λιωμένη μέσα στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και τέλος τα καρύδια και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα καλά, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι κρύο στο καυτό γλυκό.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!