500γρ. καρύδια καθαρισμένα (καρυδόψιχα)
2/3 κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/3 κούπας ζάχαρη καστανή
1/2 – 1 κουταλιά κανέλα
1 ασπράδι αυγού
Πιπέρι καγιέν στην μύτη του κουταλιού (προαιρετικά)
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπωλ ανακατεύουμε τις δύο ζάχαρες, το πιπέρι καγιέν και την κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά το ασπράδι με 1 κουταλιά νερό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τους τις πλευρές. Πασπαλίζουμε πάνω τους το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε ώστε να ζαχαρωθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα καρύδια μας πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μισή περίπου ώρα κάνοντάς τα να αναπηδήσουν μέσα στο ταψί που και που. Βγάζουμε τα ζαχαρένια καρύδια μας από τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί τους να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια χωρίζουμε κάποια που έχουν κολλήσει μαζί και αν δεν θέλουμε να τα τα καταναλώσουμε άμεσα τα φυλάσσουμε σε δοχείο μπισκότων ή βάζο που να κλείνει καλά το καπάκι του.