Υλικά:
500γρ. ινδοκάρυδο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
Ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα ή γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση:
Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, και προσθέτω λίγο-λίγο το ινδοκάρυδο και τις βανίλιες ανακατεύοντας με το χέρι. Προσθέτω και τη μαρέγκα. Πλάθω σε μικρές πλακέ μπουκίτσες βάζοντας πάνω τους μια αμυγδαλόψιχα ή ένα κομματάκι γλυκό κουταλιού (περγαμόντο, κυδώνι). Τα απλώνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για λίγο (στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά). Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνω το φούρνο, για να είναι αφράτα. Γίνονται 40 – 45 κομμάτια.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.