4 φλιτζάνια καρύδια
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
8 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα μισού λεμονιού
Λίγο χυμό λεμονιού
Κανέλα
Περνάμε τα καρύδια από το μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Ξεχωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Στη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα ασπράδια. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών στο μπωλ της μαρέγκας λίγο λίγο και ανακατεύουμε πολύ απαλά και προσεκτικά για να μη ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας. Με τη ζύμη που δημιουργείται πλάθουμε στρογγυλά καρυδάτα στο μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει άκαυστη αντικολλητική κόλλα. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για είκοσι περίπου λεπτά.