Υλικά:
8 καρότα
1 κούπα ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο άνηθο
Λίγο δυόσμο
2 κύβοι νοστιμιάς
4 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τον άνηθο, τον δυόσμο και τα μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε ενάμιση λίτρο ζεστό νερό, τους κύβους νοστιμιάς, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το ρύζι μας να μαλακώσει εντελώς.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.