4 καρότα
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών (προαιρετικά)
Λίγο άνηθο
Λίγο δυόσμο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα λαχανικά και το ρύζι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα λίτρο νερό καυτό, τον κύβο νοστιμιάς, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε την καροτόσουπά μας μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Αυτή η σούπα είναι εύκολη, γρήγορη και αρέσει πολύ ΚΑΙ στα μικρά παιδάκια.