1 πακέτο μακαρόνια Νο6
200γρ. μπέικον
500γρ. μανιτάρια φρέσκα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο λευκό κρασί
2 κρέμες γάλακτος light (2 x 200ml)
400γρ. σκληροτύρι Όλυμπος τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια. Καθώς περιμένουμε να βράσουν, ετοιμάζουμε την σάλτσα καρμπονάρα. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρασί και ανακατεύουμε. Όταν τραβήξουν τα υγρά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με τυρί, σάλτσα και λίγο μαϊντανό. Εναλλακτικά ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια με το τυρί και την σάλτσα και κατόπιν σερβίρουμε στα πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.