500 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
200 γρ. γλυκό βανίλια
500 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
300 γρ. μπισκότα μαλακά σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας κακάο
500 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
Σταγόνες ηλιέλαιο
Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο σε ένα μπωλ με το σιρόπι. Φτιάχνουμε ένα μείγμα σε σχήμα ρολού και τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και ρίχνουμε σταγόνες ηλιέλαιου για γυαλάδα. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες και το βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε τις καριόκες άλλες 3 ώρες στο ψυγείο να δέσει η σοκολάτα.
Συμβουλή: αν δεν έχετε μπεν-μαρί βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέσα ένα πιο μικρό κατσαρολάκι για να λιώσει η κουβερτούρα. Αν θέλετε, αντί για καρύδια βάλτε φυστίκι Αιγίνης αρκεί να μην είναι αλατισμένο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου, και την ευχαριστούμε πολύ.