1/2 κιλό πίτουρο βρώμης ψιλοτριμμένο
1 μεγάλο βάζο μερέντα (500γρ.)
1 κούπα μέλι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
1/2 κούπα δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
Αλουμινόχαρτο
Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και φροντίζουμε να γίνει μια μάζα μέτρια (όχι σκληρή). Σε περίπτωση που το μίγμα μας φαίνεται σκληρό προσθέτουμε παραπάνω μερέντα. Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα. Πλάθουμε μπαλάκια βρέχοντας τα χέρια μας με κονιάκ και δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου ή απλά αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει! Έπειτα κόβουμε το αλουμινόχαρτο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τοποθετούμε μια μια τις καριόκες μας. Τυλίγουμε όμορφα και το γλυκό μας είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.