3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 μαραθόριζες (φινόκιο)
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Λίγο αλάτι
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις μαραθόριζες σε λεπτές φετούλες. Σε ένα φαρδύ βαθύ τηγάνι με δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και προσθέτουμε το φινόκιο και τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα ώστε να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές τους. Μετά από δέκα περίπου λεπτά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε συνεχίζοντας να ανακατεύουμε φροντίζοντας να ροδίζουν τα κομμάτια των λαχανικών μας που ήδη έχουν αρχίσει να καραμελώνουν. Συνεχίζουμε ώστε να επιτύχουμε τον επιθυμητό για εμάς χρώμα. Εάν στεγνώσουν πολύ μπορούμε να προσθέσουμε μια δυο κουταλιές νερό και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.