1 κούπα καρύδια
1 κούπα ζάχαρη
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Όταν ρευστοποιηθεί αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει χρώμα και να σκουραίνει. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα της καραμέλας ρίχνουμε τα καρύδια και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να επικαλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τους. Τα αδειάζουμε πάνω σε μάρμαρο ή αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις στερεοποιηθούν, τα σπάμε σε κομμάτια και τα χρησιμοποιούμε ή τα τοποθετούμε αμέσως σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μέχρι δύο εβδομάδες περίπου, εκτός ψυγείου.