Ζαχαρούχο γάλα σε κονσέρβα
Θα χρησιμοποιήσουμε δύο πυρέξ, το ένα μικρότερο από το άλλο ή ένα πυρέξ (μικρό) και ένα ταψί (μεγάλο). Στο μικρό πυρέξ θα βάλουμε την ποσότητα του ζαχαρούχου γάλακτος που επιθυμούμε (να μην είναι όμως πολύ γεμάτο). Στο μεγαλύτερο πυρέξ ή το ταψί θα βάλουμε μια μικρή ποσότητα πολύ ζεστού νερού (αν είναι ταψί θα βάλουμε καυτό νερό) και θα το τοποθετήσουμε στον φούρνο. Θα σκεπάσουμε το μικρό πυρέξ με το ζαχαρούχο γάλα με αλουμινόχαρτο και θα το τοποθετήσουμε μέσα στο μεγάλο πυρέξ. Θα προσθέσουμε κι άλλο ζεστό νερό στο μεγάλο πυρέξ (ή το ταψί) έτσι ώστε το ζαχαρούχο γάλα να είναι χαμηλότερα από το νερό, χωρίς όμως και το νερό να ξεχειλίζει από το μεγάλο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι το ζαχαρούχο γάλα μας να πάρει καστανό χρώμα, καραμελένιο (Η ώρα που θα χρειαστεί σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος που έχουμε βάλει). Φροντίζουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος να συμπληρώσουμε με καυτό νερό εάν η στάθμη του κατέβει. Όταν το ζαχαρούχο γάλα μας γίνει τόσο καραμελένιο όσο επιθυμούμε, τότε το αφαιρούμε από το πυρέξ, το βάζουμε σε μπωλ και το ανακατεύουμε καλά. Το χρησιμοποιούμε άμεσα για γλυκά ή το φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο μας.