250γρ. τόνο στραγγισμένο
1 αγγούρι
1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά κέτσαπ
1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες ή λίγο ξερό σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Πιπεριά Φλωρίνης ή κάπαρη ή μαϊντανό για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι και το κόβουμε με μαχαίρι λαχανικών (ή μαντολίνο ή όποιο εργαλείο κάνει ζιγκ ζαγκ) σε φέτες. Μέσα σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι χαλάμε το σχήμα του τόνου. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το κέτσαπ, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο από το μείγμα μας πάνω σε κάθε ροδέλα αγγουριού και στολίζουμε εάν θέλουμε με κάπαρη ή κομματάκια κόκκινης πιπεριάς ή φύλλα μαϊντανού και στρώνουμε τα καναπεδάκια τόνου σε πιατέλα. Εάν έχουμε τραπέζι ή μπουφέ, τότε ετοιμάζουμε κόβουμε το αγγούρι και το φυλάσσουμε σε σακούλα τροφίμων και σκεπάζουμε το μείγμα του τόνου με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε και τα δύο στο ψυγείο. Έτσι θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος μέχρι να τα παρουσιάσουμε. Απολαύστε τα!