Ψωμί του τοστ
Μπέικον
Ντοματάκια σαντορίνης
Λίγο κινέζικο λάχανο (γίνεται και με κανονικό)
Υλικά για το ντιπ:
2/3 κούπας μαγιονέζα
1/3 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φύλλα φρέσκου βασιλικού (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το περνάμε από φρυγανιέρα να ροδίσει καλά. Το κόβουμε σε ισόπαχα τετραγωνάκια μεγέθους μπουκίτσας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μέτριο φούρνο ψήνουμε καλά το μπέικον να γίνει αρκετά τραγανό και το κόβουμε σε τετράγωνα ίσου περίπου μεγέθους με το ψωμί μας. Κόβουμε τετράγωνα ίσου μεγέθους και από το κινέζικο λάχανο και τα βγάζουμε σε τετράδες τα φύλλα τους (να είναι 4 φυλλαράκια μαζί από έξω προς τα μέσα π.χ., για να αλλάζει χρώμα).
Περνάμε στο μικρό ξύλινο καλαμάκι το φρυγανισμένο ψωμί, το τηγανισμένο μπέικον, το λάχανο, την ντοματούλα και τα στολίζουμε όμορφα σε μια πιατέλα υπολογίζοντας να χωράει μαζί και το ντιπ που θα φτιάξουμε.
Σε ένα μούλτι κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα ανακατεύουμε με την μαγιονέζα και το στραγγιστό γιαούρτι. Το ντιπ μας είναι έτοιμο! Το προσθέτουμε στην πιατέλα με τα «Καναπεδάκια σαν Καλαμάκια» και τα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας!