Κράκερς ή γερμανικό ψωμί
1/2 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 σκελίδες σκόρδο
50-70ml κρέμα γάλακτος light
Λίγη βότκα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Προαιρετική γαρνιτούρα:
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τυχόν ίνες και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Τα περιχύνουμε με τη βότκα και το ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 175 βαθμούς. Μόλις τα βγάλουμε τα κόβουμε στο μπλέντερ μαζί με το ζουμάκι τους και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το πατέ σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε προσθέτοντας το θυμάρι και τον μαϊντανό. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και αμέσως πριν το σερβίρουμε το αλείφουμε πάνω στα κράκερς ή κόβουμε το γερμανικό ψωμί σε τετράγωνες μπουκίτσες. Κόβουμε τις πιπεριές μας σε τετραγωνάκια και στολίζουμε βάζοντάς τις εναλλάξ πράσινο και κόκκινο πάνω στα καναπεδάκια μας.