10 φέτες ψωμί τοστ χωριάτικο “10” Καραμολέγκος
20 φέτες καπνιστό ζαμπόν
100γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
20 ελιές σφιχτές
1 αγγούρι
Λίγο άνηθο
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές κάνοντας μια τομή καθ’ ύψος. Πλένουμε το αγγούρι, το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε με “μαντολίνο” σε πολύ λεπτές φέτες. Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φέτες του ψωμιού για τοστ και τις κόβουμε διαγώνια, να γίνουν τέσσερα κομμάτια. Κόβουμε τις φέτες του καπνιστού ζαμπόν. Παίρνουμε διακοσμητικές φουρκέτες και περνάμε σε κάθε μία πρώτα μια ελιά (με την εγκοπή προς την μύτη της φουρκέτας), μετά την φέτα του αγγουριού να κάνει διπλώματα και τέλος το κομμάτι του ζαμπόν διπλωμένου και την καρφώνουμε στο ψωμάκι. Στολίζουμε με λίγο άνηθο και τα καναπεδάκια μας με καπνιστό ζαμπόν είναι έτοιμα να τα βάλουμε σε πιατέλα και να τα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.