Αγγούρι
Ψωμί ολικής ή σικάλεως ή κρακεράκια στρογγυλά
3/4 κούπας μαγιονέζα χέλμανς
100γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο
Ελάχιστο ξύδι
Λίγη κόκκινη πιπεριά ιδιαίτερα ψιλοκομμένη
Πάπρικα
Κάρυ
Ρίγανη
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κάρυ, την πάπρικα, το ξύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε το αγγούρι. Το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ το ψωμί. Απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμάκι το μείγμα της μαγιονέζας. Επάνω βάζουμε μια ροδέλα αγγούρι και πασπαλίζουμε τα καναπεδάκια μας με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Σερβίρουμε αυτό το πολύ γευστικό και οικονομικό ορεκτικό σε κάθε εκδήλωση, μπουφέ ή πάρτυ!