1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές τσικουδιά
1 κουταλιά λεμόνι ή ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό ανθότυρο ή μανούρι
1/4 κιλού τριμμένη φέτα
2 αυγά και λίγη κανέλλα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, την τσικουδιά, ένα ποτήρι νερό, το λεμόνι ή το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σκληρή. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να γίνει ένα σχετικά χοντρό φύλλο. Με ένα κουπ πατ ή καλτσουνολόγο κόβουμε κομμάτια ζύμης και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Τηγανίζουμε τα καλτσούνια μας σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με σουσάμι ή μέλι.