8 πομοντόρια ή μικρές ντομάτες σε μικρά και μεγαλύτερα καρέ
1 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 λάιμ το χυμό του και ελάχιστο ξύσμα
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγο κύμινο
Αλάτι
Αν δεν θέλουμε να κόψουμε τα υλικά μας τότε σε ένα μπλέντερ δουλεύουμε με τη σειρά το σκόρδο, την πιπεριά, το κόλιανδρο, το κρεμμύδι, και τέλος τις ντομάτες. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά μας για να είναι εμφανίσιμα. Τέλος βγάζουμε την σάλτσα μας σε μπωλ και προσθέτουμε λάιμ, αλάτι, ζάχαρη, κύμινο ανάλογα με το γούστο μας, και απολαμβάνουμε!