Ντομάτες μικρού μεγέθους
Αγγουράκια
Κρεμμύδια ξερά
Κόκκινη πιπεριά
Καρότα
Μανιτάρια (προαιρετικά)
Φύλλα σαλάτας
Ελιές γεμιστές
Τυρί μοτσαρέλα
Φρέσκος δυόσμος
Γλυκό μπούκοβο
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα 4. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα σωτάρουμε ελαφρά και τους ρίχνουμε λίγη ρίγανη (προσοχή, όχι αλάτι). Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας. Κόβουμε: την μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια (ή χρησιμοποιούμε μοτσαρελίνια), σε ροδέλες την πιπεριά, σε λοξές φέτες τα αγγουράκια, στα 4 ή στα 2 τα ντοματάκια (ανάλογα με το μέγεθός τους), σε ροδέλες τα κρεμμύδια, σε μπαστουνάκια τα καρότα, σε ροδέλες τις ελιές. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας με γλυκό μπούκοβο. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι ένα κομμάτι από την σαλάτα και πάνω του βάζουμε ντομάτα, μανιτάρι, κρεμμύδι, ελιές, καρότο, πιπεριά, αγγούρι και τέλος την μοτσαρέλα. Καλύπτουμε κενά με κομμάτια σαλάτας και σερβίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου στην κορυφή της σαλάτας. Εάν θέλουμε μπορούμε να την αλατίσουμε ελαφρά πριν την προσφέρουμε ή και να την ραντίσουμε με λίγες σταγόνες ελαιολάδου. Συνοδεύει τέλεια κάθε μπουφέ (ιδιαίτερα καλοκαιρινό) και φυσικά κάθε πιατέλα τυριών.