1 κούπα ρύζι
2 ντομάτες
2 πιπεριές
2 αυγά
1 κρεμμύδι
Ελιές
Δυόσμο ή μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα αυγά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 4 κούπες νερό και προσθέτουμε αλάτι και το ρύζι. Μόλις το ρύζι μας γίνει το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το ρύζι. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τις πιπεριές, τις ελιές και τα ψιλοκόβουμε. Τα ανακατεύουμε απαλά με το ρύζι. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα αυγά και τα στολίζουμε και αυτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε την καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα μας.