1/2 κιλό μακαρόνια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκυθάκια
1/4 κιλού τυρί φέτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
Δυόσμο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε 4 κουταλιές από το νερό τους και τα στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις στύβουμε καλά και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τις τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα κολοκυθάκια στα τέσσερα και μετά σε ροδέλες, ψιλοκομμένο το σκόρδο και την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το ούζο και μετά τις 4 κουταλιές νερό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε προσεχτικά, και σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την φέτα και το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.