1 1/2 κούπα ρύζι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 αγγούρι
200γρ. τυρί φέτα
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Λίγο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές μηλόξυδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
6-8 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπωλ βάζουμε το βρασμένο ρύζι, το αγγούρι, τη φέτα, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το βασιλικό και το δυόσμο ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι χτυπάμε το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και προσθέτουμε αργά αργά το ελαιόλαδο για να γίνει το ντρέσινγκ. Μόλις δέσει το μείγμα μας περιχύνουμε με αυτό την χωριάτικη ρυζοσαλάτα μας και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι να γίνει δροσερή.