Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
1 σφηνάκι τσικουδιά
1/2 ποτήρι λάδι
Νερό (όσο σηκώσει)
2 κιλά σπανάκι
1 ματσάκι δυόσμο και μάραθο
Κρεμμυδάκια χλωρά και ξερά
1 ματσάκι σέσκουλα
1/2 κιλό μυζήθρα (Κρητικό τυρί)
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, λάδι, τσικουδιά, αλάτι. Φτιάχνουμε μια ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι. Ανοίγουμε φύλλο με τη ζύμη (σε λωρίδες). Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια το φύλλο, τα γεμίζουμε με τα χορταρικά και τα κλείνουμε. Μετά τα τηγανίζουμε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευτυχία και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.