200γρ. μαγιονέζα
300γρ. ζαμπόν σε κύβους
200γρ. τυρί σε κύβους
200γρ. ανάμεικτα λαχανικά βρασμένα
2 πατάτες
3 αυγά
3-4 αγγουράκια τουρσί
Φύλλα σαλάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τα καλαθάκια:
2 1/2 κούπες αλεύρι
250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Πρώτα θα φτιάξουμε τα καλαθάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και με τα δάχτυλά μας δουλεύουμε τη ζύμη να γίνει τρίμματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε την ζύμη μας για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ μπορούμε να βράσουμε τα αυγά, τις πατάτες, τα ανάμεικτα λαχανικά και να τα σουρώσουμε καλά και να κόψουμε σε κύβους τις πατάτες, το ζαμπόν, το τυρί και να ψιλοκόψουμε τα αγγουράκια και τα αυγά.
Παίρνουμε τη ζύμη μας και την στρώνουμε μέσα σε φορμάκια. Μόλις την στρώσουμε κάνουμε μικρές τρυπίτσες και βάζουμε αλουμινόχαρτο στην εσωτερική πλευρά και τοποθετούμε παλιά όσπρια ή κάποιο βάρος ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα έτοιμα καλαθάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, το τυρί, τα αγγουράκια, τα αυγά, τα ανάμεικτα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα. Στρώνουμε στο εσωτερικό από τα καλαθάκια ένα κομμάτι από φύλλο σαλάτας και μέσα αδειάζουμε το μείγμα μας. Τα καλαθάκια με ανάμεικτα λαχανικά, ζαμπόν και τυρί είναι έτοιμα να τα στολίσουμε σε πιατέλα και να τα σερβίρουμε στο τραπέζι ή το μπουφέ μας!