1 πακέτο κατεψυγμένα καλαμαράκια ροδέλες (1Kg)
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Βγάζουμε από βραδύς το πακέτο με τα καλαμάρια μας στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου μας, ώστε να ξεπαγώσουν σιγά σιγά. Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και τα πλένουμε καλά αλλάζοντας 2 – 3 νερά. Τα βάζουμε κατόπιν στον ατμομάγειρα μας (θα χρειαστούμε μόνο ένα όροφο) και τα ψήνουμε στον ατμό για 20 λεπτά της ώρας. Μόλις ετοιμαστούν, και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και με ελαιόλαδο.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση νόστιμα όπως τα τηγανητά, αλλά είναι υγιεινά… απλά θέμα επιλογών και αναγκών!