12 μέτρια καλαμάρια
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/3 κούπας σταφίδες
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη κανέλα
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια, ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τον κορμό, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το ρύζι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και τέλος τον άνηθο. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και πλοκάμια των καλαμαριών και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στη γέμιση. Γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών με την γέμιση και τα αραδιάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα περιχύνοντάς τα με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε τα γεμιστά καλαμάρια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μόνο εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμη.