Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
10 μεγάλα καλαμάρια
30 κ.σ. ρύζι νυχάκι
2 ντομάτες τριμμένες
200γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Πελτέ ντομάτας
Λίγο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας. Ψιλοκόβουμε το πάνω μέρος (τα πλοκάμια) από τα καλαμαράκια μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει, ρίχνουμε σε αυτό τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και διαδοχικά το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, το πελτέ, το ρύζι (3 κουταλιές για κάθε καλαμάρι) και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε, τον άνηθο και τον μαϊντανό μας. Σβήνουμε τη φωτιά και με την γέμιση αυτή γεμίζουμε τα καλαμάρια μας, αφήνοντας να έχουν λίγο αέρα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα γεμισμένα τα στρώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν ζεστάνει λίγο προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις ντομάτες, όση γέμιση μας έχει μείνει, ζεστό νεράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Μόλις βράσει το ρυζάκι, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!