800γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι πελτέ
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αν τα καλαμάρια μας είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε, αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε δαχτυλίδια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζουμε ελαφρά. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για πέντε ακόμη λεπτά. Σβήνουμε τα καλαμαράκια με τον χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και αναταράσσοντας το τηγάνι μας (να ανακατεύεται ελαφρά το φαγητό μας) πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για επτά λεπτά ακόμη και τα καλαμαράκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα!
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ πιλάφι ή ακόμη και με πατάτες στον ατμό!