12-14 καλαμαράκια μετρίου μεγέθους
1/2 κιλό φέτα σκληρή πικάντικη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
Λίγο μαϊντανό
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το καλαμάρι ώστε να αφήσουμε μόνο το κύριο σώμα τους που είναι σαν σάκος. Από το μούλτι περνάμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια των καλαμαριών, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε μπωλ θρυμματίζουμε το τυρί, προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε περάσει από το μούλτι, ελάχιστο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια κλείνοντας το ανοιχτό άκρο τους με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ βάζοντας ανάμεσά τους όσο μείγμα μας έχει περισσέψει. Περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα καλαμάρια μας.