Υλικά:
1 μεζούρα καφέ εσπρέσο
4 κουταλάκια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
4 παγάκια
Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον καφέ στη μηχανή εσπρέσο ή στην καφετιέρα που έχουμε. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι του νερού τον καφέ, τα δύο κουταλάκια ζάχαρη και τα δύο παγάκια μέχρι να φτάσουν στο μέσο του ποτηριού. Σε μπλέντερ ή σε φραπεδιέρα (ηλεκτρική) χτυπάμε το γάλα και τα 2 παγάκια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1/4 φλυτζανιού του καφέ νερό και τα 2 κουταλάκια ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά έως ότου δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Αδειάζουμε τη κρέμα στο ποτήρι με τον καφέ και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη κανέλλα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.