1 κούπα χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη ζουλιέν (αλλαντικό)
1 κούπα σαλάμι αέρος σε φέτες που τις κόβουμε ζουλιέν
300γρ. αρακά βρασμένο και στραγγισμένο
1 1/2 κούπα άβραστα κοχυλάκια (ζυμαρικό)
3 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι
3 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ:
1 κούπα μαγιονέζα
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μουστάρδα καυτερή
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι
Υλικά για πασπάλισμα:
1 κούπα τριμμένο πικάντικο τυρί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα αυγά. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακινώντας ώστε να πάει παντού.
Σε μια βαθιά και διαφανή σαλατιέρα στρώνουμε στο κάτω μέρος της το μαρούλι, πάνω του τα ζυμαρικά και τα αυγά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Στρώνουμε στη συνέχεια τη χοιρινή ωμοπλάτη, το σαλάμι και τον αρακά.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μαγιονέζα και τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και όταν ανακατευτούν καλά τότε βάζουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε αυτή τη σάλτσα πάνω από τον αρακά. Σκεπάζουμε την σαλατιέρα μας με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το τριμμένο πικάντικο τυρί και τον μαϊντανό. Η σαλάτα της θείας είναι έτοιμη να την γευτούν οι καλεσμένοι μας αλλά και εμείς!