1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο
1 κόκκινη πιπεριά (από το βάζο)
Τριμμένα κίτρινα τυριά
Σάλτσα ντομάτας, ή πίτσας, ή κέτσαπ
Αλάτι
Κόβουμε την φραντζόλα στα δύο οριζόντια. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω του το ψωμί. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες το κρεμμύδι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την κόκκινη πιπεριά. Κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το βγάζουμε αφήνοντας λίγο από το λίπος του, και μέσα σε αυτό σωτάρουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε λίγο και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πάρει χρώμα καστανό (να καραμελώσει).
Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας πάνω στις δύο επιφάνειες του ψωμιού και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το λουκάνικο και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί μας. Η πίτσα του εργένη είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!