1 κιλό αλεύρι δυνατό (για ζύμες)
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
800γρ. χλιαρό νερό (περίπου)
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και μέσα του ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, και λίγο από το νερό και το αφήνω για δέκα περίπου λεπτά. στη συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο και τη μεγαλύτερη ποσότητα του νερού. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι στην αρχή και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας προσθέτοντας στη ζύμη κι άλλο από το νερό. Όταν η ζύμη μας γίνει λεία και αφράτη σκεπάζουμε την λεκάνη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό χωρίς ρεύματα αέρα να φουσκώσει για μία περίπου ώρα. Όταν φουσκώσει καλά χρησιμοποιούμε όση από τη ζύμη θέλουμε φτιάχνοντας πίτσες με διάφορα υλικά. Εάν μας περισσέψει ζύμη; Βάζουμε τη ζύμη μας σε σακούλα κατάψυξης και απ’ ευθείας στην κατάψυξη.
Δείτε ακόμα:
Πίτσα μάφφινς
Πίτσα απίστευτη χωρίς βάση αλλά με βάση!
Η πίτσα του εργένη
Πιτσάκια στριφογυριστά με μπέικον του απατεώνα
Μπουκίτσες κολοκύθι με γεύση πίτσας
Γλυκιά πίτσα χωρίς ψήσιμο