1/2 κιλό φάβα
1-2 ξερά κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Ξεπλένουμε τη φάβα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Κόβουμε σε τετραγωνάκια τα ξερά κρεμμύδια και σε ροδέλες τα φρέσκα. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια ρίχνοντάς τους λίγο αλάτι. Όταν γίνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα μας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα μπωλάκι. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας 5 κούπες νερό να βράσει. Προσθέτουμε και τη φάβα και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. Όταν σταματήσει να βγάζει αφρό ρίχνουμε μέσα το μείγμα των κρεμμυδιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και αρκετό ελαιόλαδο ακόμη. Όταν βράσει η φάβα μας (θα έχει αρχίσει να πήζει) βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπαστούνι κοπής (ραβδομπλέντερ) και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη. Σερβίρουμε σε μπωλ τη φάβα και την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με πάπρικα. Η φάβα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε σαν ορεκτικό ή και σαν κυρίως γεύμα.