Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια ξεφλουδισμένα
3 καλά γεμάτες κουταλιές ταχίνι
3-4 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια μας. Την επομένη τα βράζουμε σε άφθονο νερό και όταν γίνουν κρατάμε 4-6 κουταλιές από το νερό και το υπόλοιπο το χύνουμε. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το σκόρδο και τα ρεβύθια προσθέτοντας το ταχίνι και σταδιακά όσο θέλουμε από τον χυμό των λεμονιών και όσο χρειαστεί από το νερό που κρατήσαμε ώστε να γίνει μαλακό και κρεμώδες αλλά να στέκεται. Προσθέτουμε τέλος και το αλάτι. Όταν σερβίρουμε το χούμους το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.