1 κούπα αλεύρι φάριν απ + λίγο ακόμη
350γρ. αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια
80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα Baileys (Μπέιλις) ή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ρούμι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά μικρά κομματάκια, τα ανακατεύουμε με το λίγο επιπλέον αλεύρι και τα αφήνουμε να σταθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το Μπέιλις, το ρούμι και χτυπάμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά να μην μας κάτσει. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να πάνε παντού. Τέλος ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για σχεδόν μιάμιση ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα και το κέικ μας να έχει το υπέροχο σκουροκάστανο χρώμα του. Το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει πριν το κόψουμε ή το προσφέρουμε. Καλή απόλαυση!