Υλικά:
1 κιλό μπανάνες (καθαρισμένες)
1 λεμόνι
1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
2 κουταλιές λικέρ μπανάνας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί ρίχνουμε τον πολτό της μπανάνας και το λικέρ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τόσο ώστε να κρυσταλλιάσει αλλά όχι να παγώσει εντελώς. Το βγάζουμε, το χτυπάμε καλά στο μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.