Υλικά:
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φύλλο ζελατίνη
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Όταν κρυώσει το σιρόπι αυτό, του προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπωλ στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει στις άκρες του μπωλ, το χτυπάμε στο μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Όπως κάνουμε σε όλες τις γρανίτες, έτσι κι εδώ, πριν την σερβίρουμε την χτυπάμε ξανά στο μίξερ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.