1/2 κιλό φράουλες
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά ώστε να γίνουν σιρόπι. Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε. Τις ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε ώσπου να γίνουν πολτός. Όταν κρυώσει εντελώς το σιρόπι μας, ρίχνουμε μέσα τον πολτό της φράουλας τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα χοντρό σουρωτήρι, σουρώνουμε το μείγμα και το ζουμί το βάζουμε σε ένα μπωλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει στις άκρες του μπωλ την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Πριν την σερβίρουμε την χτυπάμε για άλλη μια φορά στο μίξερ.