1 κιλό χοιρινό ψαχνό
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
3 πιπεριές πράσινες
1 πουμαρό
1/2 – 1 κουταλιά μέλι
Πάπρικα καυτερή
Κανέλα
Ταμπάσκο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε λεπτές ροδέλες κόβουμε και τις πιπεριές μας. Κόβουμε το κρέας μας σε μπουκίτσες (αν δεν έχουμε ζητήσει να το κάνει ο χασάπης μας). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (να κάνει ένα παχύ φιλμ στο πάτο της), την βάζουμε στα 2/3 της δύναμης του ματιού της κουζίνας μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικη καυτερή πάπρικα, κανέλα και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας, ρίχνουμε τις χοιρινές μπουκίτσες και ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην μας κολλήσει, τις θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές τους καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σταδιακό ανακάτεμα για κάνα δεκάλεπτο. Σειρά έχει το πουμαρό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και 500ml καυτό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας μας και να δημιουργηθεί μια σχετικά πηχτή σαλτσούλα.
Το μελωμένο γουρουνάκι μας είναι έτοιμο και κάνει πολύ καλή παρέα σε ρυζάκι, μακαρόνια ή πατατούλες τηγανητές!