12 πιπεριές σχετικά μικρές
1 κούπα ρύζι
2 κούπες σπανάκι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
1/2 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
1 συσκευασία τυρί κότατζ (cottage cheese)
Λίγο σκόρδο ξερό τριμμένο
Λίγη ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές κάθετα στα δύο να γίνουν σαν γόνδολες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα της σοτάρουμε το σπανάκι στη συνέχεια προσθέτουμε και αναμειγνύουμε την σάλτσα ντομάτας, το ρύζι, μισή κούπα από τα κίτρινα τυριά, όλο το τυρί κότατζ, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σωταριστεί το σπανάκι και να λιώσουν τα τυριά. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της κατσαρόλας και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε κάθε πιπεριά με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και ψήνουμε μέχρι οι πιπεριές μας να μαλακώσουν και τα τυριά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!
Σημείωση: Εάν δεν έχουμε έτοιμη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να φτιάξουμε χρησιμοποιώντας πασάτα ντομάτας (ντοματάκι), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη κτλ). Την βράζουμε για λίγα λεπτά και είναι έτοιμη!