3/4 κιλού χοιρινό εσκαλόπ (escallops)
1 μικρή κονσέρβα ανανά
4 κρεμμύδια ξερά
4 καρότα
3 μικρά πράσα
1 καυτερή πιπεριά
1 πορτοκάλι
80γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
4-5 κουταλιές σόγια σως
5 κουταλιές σουσαμέλαιο
5 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές κέτσαπ
4 κουταλιές σάκε (κρασί από ρύζι)
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Άσπρο πιπέρι
Αλάτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε 3 κουταλιές από τη σόγια σως και το σάκε. Εκεί μέσα βουτάμε τις φέτες του χοιρινού (escallops) και τις βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μία ώρα.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια μας στα 4 και μετά στη μέση. Κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και τα πράσα μας. Στραγγίζουμε τον ανανά από τα υγρά της κονσέρβας. Ψιλοκόβουμε τη καυτερή πιπεριά. Στύβουμε το πορτοκάλι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές από το σουσαμέλαιο, την υπόλοιπη σόγια σως, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το ξύδι, το κέτσαπ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε προσεχτικά και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 περίπου λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές σουσαμέλαιο και εκεί μέσα τηγανίζουμε τα χοιρινά εσκαλόπ. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα ποτήρι βάζουμε 4 κουταλιές κρύο νερό και εκεί μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Απομακρύνουμε τα λαχανικά απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε καλά. Ξανα-ανεβάζουμε το τηγάνι με τα λαχανικά στην φωτιά και το αφήνουμε να δέσει. Προσθέτουμε κομμένο σε κομμάτια τον ανανά και το κρέας μας. Απολαμβάνουμε το γλυκόξινο χοιρινό μας συνοδεύοντάς το με ρύζι.