2 κιλά κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια (σαν σπιρτόκουτο)
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
1 ξυλάκι κανέλα
5 καρφάκια γαρύφαλλο
5 κόκκους μπαχάρι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σουσάμι άψητο
Αλάτι
Βάζουμε τη κολοκύθα σε πυρέξ την αλατίζουμε και την αφήνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια να μαραθούν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 5 λεπτά. Με αυτά σκεπάζουμε τη κολοκύθα στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!