1.500γρ. ανθότυρο
12 αυγά
500-600γρ. ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Γάλα φρέσκο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλα
Σουσάμι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε την μαστίχα θρυμματισμένη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Θρυμματίζουμε και το ανθότυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά στο μίξερ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα να βραχεί το φύλλο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να στρώσουμε 6 από τα δέκα φύλλα μας. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα της γλυκιάς τυρόπιτας και το στρώνουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βρέχοντάς τα με λίγο γάλα. Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το αλείφουμε να πάει παντού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Η γλυκο-τυρόπιτά μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε και να την προσφέρουμε. Γίνεται ανάρπαστη και αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Επίσης είναι ένα γλυκό που έχει μεν ζάχαρη αλλά τα λιπαρά του είναι πολύ λίγα.