350γρ. κουμ κουάτ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
Ξεπλένουμε καλά τα κουμ κουάτ και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια που πιθανόν υπάρχουν. Σε μια μέτρια φαρδιά κατσαρολίτσα ή βαθύ τηγάνι ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε και τα κουμ κουάτ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τον αφρό που δημιουργείται.
Αν το σιρόπι μας είναι υδαρές αφαιρούμε από το σκεύος μας τα κουμ κουάτ και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να γίνει 1/4 της κούπας. Στη συνέχεια φυλάμε το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ σε καθαρό αποστειρωμένο βάζο. Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο, ή να γαρνίρουμε με αυτό κέικ, γιαούρτι, ή ακόμη και κρέας.
Για να μάθετε περισσότερα για το κουμ κουατ, κάντε κλικ εδώ!